Verschillen tussen de iPhone X en Xs

Verschillen tussen de iPhone X en Xs

Naast het feit dat de iPhone Xs relatief gezien weinig verschil toont ten opzichte van de iPhone X, zijn er toch wel noemenswaardige verschillen:

 • Nieuwe kleur goud – naast spacegrijs en zilver
 • Opslagcapaciteit 512GB – naast 64GB en 256GB
 • Verbeterde IP68 stof- en waterbestendigheid – voorheen IP67
 • Langere accuduur: 30 minuten langer bij de XS en 90 minuten bij de XS Max
 • 15% snellere A12 Bionic-processor met Neural Engine voor betere machine learning-prestaties
 • 50% snellere GPU
 • 4GB werkgeheugen – voorheen 3GB
 • Glas is krasbestendiger aan voor- en achterkant
 • Sneller draadloos opladen (specs nog niet bekend)
 • DualSim ondersteuning met eSIM, beschikbaar in 10 landen
 • Speakers met breder stereogeluid
 • Verbeterde TrueDepth-camera met vernieuwde sensoren en lenzen
 • Snellere Face-ID dankzij slimmere algoritmes voor gezichtsherkenning
 • Verbeterde camera met Smart HDR en video’s met stereogeluid
 • Portretmodus met handmatig diepte aanpassen en geavanceerd bokeh-effect

Camera van de iPhone X vs iPhone XS

Zowel de iPhone X als de iPhone XS beschikken over een dubbele camera. De specificaties zijn op beide toestellen gelijk. Wat wél verbeterd is, zijn de sensoren en de lenzen van de TrueDepth-camera. Deze wordt onder meer gebruikt voor de Face ID-functie en de portretmodus. Volgens Apple kun je door de verbeteringen nóg sneller je iPhone ontgrendelen met Face ID.

Batterij en batterijduur 

De A12 processor zorgt ervoor dat de batterij van de iPhone XS tot 10.5 uur meekan. Bij de iPhone X bedraagt de batterijduur 10 uur. Het verschil zit hem in de verbetering van de processor, waardoor deze nóg effectiever en energiezuiniger kan werken. Hoe dat werkt? Als je een zwaardere taak uitvoert, worden meerdere processorkernen gebruikt. De processor moet bepalen hoeveel rekenkracht er op een bepaald moment nodig is om een taak zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren. Omdat de processor van de iPhone XS wat krachtiger is, kost het minder energie om taken gedaan te krijgen. Dit merk je terug in de batterijduur.

Water- en stofbestendig? 

De iPhone XS heeft een betere waterbestendigheid. Dit heeft het toestel te danken aan de IP68-certificering. De iPhone XS kan 30 minuten lang en tot een diepte van 3 meter onder water blijven. Dit is een verschil met de iPhone X, die IP67-gecertificeerd is. Dit toestel kan 30 minuten tot maximaal 1 meter diep onder water blijven. Houd er wel rekening mee dat zowel Apple als 058 Telefoon Reparaties géén garantie geeft op schades die door vloeistoffen zijn ontstaan.

De kleuren van iPhone X en iPhone XS 

Het lijkt misschien niet zo spectaculair, maar voor veel mensen is een nieuw kleurtje toch een aantrekkelijke upgrade. Bij de iPhone X kon je alleen kiezen uit spacegrijs en zilver. Daar komt nu een nieuwe goudkleur bij, zodat je meer hebt om te kiezen. Vind je vrolijke kleurtjes belangrijk, dan kun je misschien beter de iPhone XR kiezen.

Geheugencapaciteiten van de iPhones 

Bij de iPhone X kun je kiezen uit 64GB en 256GB opslag. Voor de meeste mensen zal dat voldoende zijn, maar gebruik je je toestel veel voor fotograferen en videofilmen en wil je niet betalen voor extra iCloud-opslag dan heb je bij de iPhone XS de mogelijkheid om voor 512GB opslag te kiezen. Dat is behoorlijk wat en het heeft ook een behoorlijke impact op de prijs. Maar als je het nodig hebt, geeft Apple je nu de mogelijkheid.

iPhone X kopen, een goede keuze als je: 

 • Een oudere iPhone hebt en voor een scherpe prijs op alle fronten een flinke stap vooruit wilt maken.

iPhone XS kopen, een goede keuze als je: 

 • Een iPhone wilt in de kleur Gold;
 • Gebruik wilt maken van de dual-sim optie;
 • Snelheid en batterijduur enorm belangrijk vindt.
 • Een iets grotere iPhone wilt.

Onze conclusie

Door de betere processor, camera en het mooiere scherm, blijft de iPhone XS een betere telefoon, al zijn de verschillen met de X vrij miniem. Vanwege de prijs is de iPhone XS ook eigenlijk niet aan te bevelen.

Juist door de komst van de XS, is de X goedkoper en daarmee interessanter geworden. De iPhone X is op zichzelf namelijk een fenomenaal toestel met een mooi display en een prachtig design. En nu de prijs aardig is gezakt, geniet de X dan ook de voorkeur boven het nieuwe model.

We kunnen niet in je portemonnee kijken, maar als je in het bezit bent van een iPhone X is het misschien verstandig om de Xs over te slaan. De vernieuwingen zijn zeker noemenswaardig, maar geen must-have. De processor is misschien wel 50% sneller, de gemiddelde iPhone gebruiker gaat dit nauwelijks merken.

Ben je een fanatieke (hobby) fotograaf dan is de iPhone Xs zeker een aanrader, de verbeterde camera's en vooral de nieuwe technologie zijn vooruitstrevend, Smart HDR en portretmodus met geavanceerd bokeh‐effect en diepteregeling zijn subliem. Verder brengt de Xs weinig nieuws, tenzij je graag een groter model wilt, dan kun je voor de Max gaan.

Ben je ervan overtuigd dat de iPhone X iets voor jou is? Of kies je toch liever voor de iPhone X? Niet kunnen kiezen is ook altijd nog een optie. Kom dan gerust eens langs bij ons op kantoor. Wellicht kunnen wij de knoop voor je doorhakken. Kijk eens op onze website om beide modellen met elkaar te vergelijken!

Over de schrijver
Reactie plaatsen