Welke iPhone is het beste?

Welke iPhone zouden wij jou aanbevelen? 

Bij 058 Telefoon Reparaties is de iPhone 11 de favoriete iPhone van allemaal. We vinden het een uitstekend iPhone voor een zeer goede prijs. De iPhone 11 doet weinig onder aan de iPhone 12 en vergeleken met de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max is de prijs/kwaliteitverhouding ontzettend goed! Wij leggen je aan de hand van een paar punten uit waarom wij voor de iPhone 11 kiezen!

1. De iPhone 11 is een uitstekende mobiele telefoon

We kunnen de vraag ook omdraaien: waarom zouden we de iPhone 11 niet aanbevelen? Maar dat is voor ons wel moeilijk, aangezien we zo weg zijn van deze iPhone. Het instapmodel van 2019 is er flink op vooruit gegaan ten opzichte van de iPhone XR, het goedkoopste iPhone-model van 2018. Vooral op cameragebied heeft de iPhone 11 flinke stappen gezet.

Het instapmodel van 2019 heeft namelijk voor het eerst een dubbele camera op de achterkant gekregen. Daarbij is de resolutie van de selfiecamera (12 megapixel) opgekrikt ten opzichte van de iPhone XR (7 megapixel) én kun je aan de slag met de Nachtmodus.

Daarnaast wordt de software voor de iPhone 11 nog jaren ondersteund door Apple met ondertussen alweer iOS 14! Kortom: op de kwaliteit van het toestel valt weinig af te dingen.

2. Prijs kwaliteitverhouding

De iPhone 12 en al zijn varianten daarop mogen dan hun intrede hebben gedaan in de mobiele telefoon wereld, er valt bijna niet voor deze modellen op te boksen tegen de prijs kwaliteitverhouding van de iPhone 11. Vanwege het feit dat deze iPhone werd geïntroduceerd in 2019 en het een instapmodel is van de iPhone 11 productlijn, blijft de prijs ontzettend laag. Toch zijn de verschillen niet erg groot tussen de nieuwe iPhone 12 modellen en de overige iPhone 11 modellen. Wij vergelijken de iPhone 11 met de iPhone 12 met je.

 

3. iPhone 11 vs. iPhone 12: wat zijn de verschillen?

 • Prijs: De iPhone 12 is wat duurder dan de iPhone 11. € duurder dan de iPhone 11: €,- vs €. Dit is onze prijs van beide toestellen.

 • Afmetingen: De iPhone 12 is wat kleiner dan de iPhone 11. Dit komt voornamelijk omdat de randen vlak zijn. Qua oppervlakte is dit ongeveer 16 mm2. De iPhone 12 is ook nog eens een millimeter dunner, wat je trouwens ook terug ziet in het gewicht van de iPhone 12. Hij is 32 gram lichter.

 • Design: Apple heeft bij de iPhone 12 de look and feel aangepast naar een design wat we bijvoorbeeld ook zagen bij de iPhone 5. Een design met vlakke randen. Wel is bij beide toestellen de behuizing van aluminium en de achterkant van glimmend glas.

 • Kleuren: Qua kleuren kun je bij de iPhone 12 kiezen tussen blauw, groen, rood, wit of zwart. De iPhone 11 is er ook in groen, rood, wit of zwart, maar daarnaast zijn er nog paars en geel.

 • Waterbestendigheid: Hoewel beide toestellen dezelfde certificering hebben, is de iPhone 12 wel beter waterbestendig. Je kan dat toestel tot 6 meter diep houden, terwijl dit bij de iPhone 11 maar 2 meter is.
 • Scherm: Het schermformaat is hetzelfde gebleven bij de iPhone 12 ten opzichte van de iPhone 11. Wel is het type scherm veranderd. Zo heeft de iPhone 12 dunnere randen, is het een HDR OLED-scherm met mooiere kleuren en dieper zwart, is de resolutie een stuk hoger en is het scherm van Ceramic Shield. Dit maakt het display een stuk steviger. De iPhone 11 ondersteunt wel een aantal extra functies als je het toestel horizontaal houdt, zoals een aparte kolom in de Mail-app.
 • Processor: De chip van de iPhone 11 heeft een flinke upgrade gekregen vergeleken met de iPhone 12. De A14-chip in de iPhone 12 is sneller en beter dan de A13-chip in de iPhone 11.
  Camera: De iPhone 12 heeft een betere camera. De groothoeklens heeft een beter diafragma dat meer licht door laat, met als gevolg betere foto’s. Ook kun je met de ultra-groothoeklens én de selfiecamera nachtfoto’s maken. Ook videografie is mooier en stabieler met de iPhone 12, vanwege een betere schokabsorptie.

 • 5G: Wil je gebruik maken van 5G? Dan is de iPhone 12 jouw iPhone to go! De iPhone 11 heeft ondersteunt namelijk maar tot en met 4G! Wel is het zo dat 5G nog niet optimaal werkt in Nederland.
  MagSafe: Met MagSafe kun je sommige accessoires met magneten achterop de iPhone bevestigen. Denk aan draadloos oplader of bepaalde accessoires voor je iPhone die je met MagSafe makkelijk op je telefoon ‘’klikt’’!
Over de schrijver
Reactie plaatsen